יום שני, 24 באפריל 2017

מי תרקב קודם?!


משימה מספר 1

1. מי תרקב קודם ? 

2. תוצאת תמונה עבור בננה



שאלת חקר

 כיצד משפיע אזורים וטמפרטורות שונות על ריקבון הבננה?

בחרנו בנושא זה כי זה נושא שמאוד עניין אותנו ורצינו לדעת איך האזור והאקלים משפיע על הריקבון של הבננה.

המשתנה הבלתי תלוי הוא האקלים שיכול להשתנות. 
המשתנה התלוי היא הבננה אשר אנחנו צריכים להשיג אחת ולהשים באקלים מסויים.

אנו מתכוונים לבצע את החקר בעזרת ניסוי שבו אנו נשים כמות מסויימת של בננות (במקרה הזה שלושה) במקומות שונים עם אקלים שונה ונראה איך זה משפיע עליה.

שאלות משנה

1.    כמה זמן לוקח לגדל בננה בארץ ישראל?
2.    באיזה תנאים בננה צריכה לגדול?
3.    אם גודל הבננה משפעיה על תקופת זמן הריקבון שלו?
4.    גם זמן לוקח לבננה להרקב
5.    מה גודל הבננה הקטנה ביותר שיש?
6.    מה גודל הבננה הגדולה ביותר שיש?
7.    אם יש וויטמינים בבננה?
8.    מהו גורמים המשפיע על ריקבון הבננה?
9.    מה הערך התזונתי של בננה
10.                       באיזה טמפרטורות הבננה יכולה להשמר לעורך זמן ובאיזה טמפרטורות הבננת יכולה להרקב יותר מהר?

תשובות
1.     בישראל מטע מתקיים 5–7 שנים ולעתים רחוקות עד 10 שנים
2.    התנאים שבהם בננה צריחה לגדול זה באקלים טרופים או בחממות גידול
3.    גודל הבננה משפיעה על זמן הריקבון שלו כיוון שכול שבננה יותר קטנה אז זמן התעדות המים קצרה יותר אז לבננה יותר כל להרקב אבל כאשר הבננה גדולה יותר זמן התיבשות הבננה גדולה יותר
4.    לבננה לוקח לפחות שבוע שבועיים להתקרב
5.    ?
6.    ?
7.    בבננה יש מגוון וויטמינים למשל: ויטמין a   ועוד......
8.    הגורמים המשפעים על הריקבון הם טמפרטורה וזמן
9.    בבננה יש מים, חלבונים, פחמימות, פחמימות זמינות ,שומן וויטמינים.
10.     הטמפרטורות שבהן הבננה יכולה להשמר לערך זמן הן הטמפרטורות הקרות.
1             






סיכום הממצאים יתבצע באמצעות דוח הכולל:
בעיה -  כיצד משפיעה הטמפרטורה על הריקבון הבננה.
השערה -  אנו משערים כי הבננה שאר נמצאת בשמש תצטמק משום שתאבד הרבה נוזלים ותתקשה.
הבננה בצל היו תירקב בגלל הלחות הרבה ותהיה טיפונת רכה. 
הבננה אשר המקרר לא תאבד נוזלים אלא תצבור נוזלים רבים ולכן תהיה רכרוכית.

כלים וחומרים ומהלך – שלושה בננות, חדר, מרפסת, מצלמה, מרקק וקופסאות.

  
תוצאות 
הבננה במקרר- הבננה במקרר נרקבה ומרקמה היה נוזלי
בננה בצל- הבננה הצטמקה, היו עליה סמני ריקבון, מרקמה היה יחסית רך היא הייתה יותר רקה מין הבננה שבשמש
בננה שמש- הבננה הצטמקה ומרקמה היה יחסית קשה, היו עליה סמני ריקבון
מסקנות -  המסקנות שלנו מין הניסוי הן:
הבננה בשמש-  הצטמקה משום שהחום בעצם השפיע על הנוזלים הנמצאים בננה.
הבננה שבצל- היו עליה סימני ריקבון משום שהייתה לחות בתוך הבית, והלחות גרמה לאידוי הנולים אשר גרמו להצטמקות.
הבננה שבמקרר- משום שאין לחות במקרר הבננה ספגה נולים ולכן הייתה רכה הרבה יותר.

המלצות לעתיד -  

בננה במקרר (בסוף)
בננה במקרר (בהתחלה)

בננה בחוץ (בסוף)

בננה בחוץ (בהתחלה)






מצגת סיכום (פוסטר)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה